Subsidieregeling: Op KOP Utrecht
Het project
Lebo Kaas, Kasi Food, Natuurhoeve zijn bedrijven die zich richten op de productie van kaas- en zuivelproducten. Duurzaamheid staat bij deze bedrijven hoog in het vaandel. Hierbij richt men zich niet alleen op innovatieve producten en duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers, ook besteedt men volop aandacht aan het verduurzamen van de gehele keten en het terugdringen van de CO2 uitstoot binnen deze keten.
In 2010 hebben de bedrijven een CO2 footprint laten opstellen wat als vertrekpunt diende voor verdere acties. Op basis van deze blueprint hebben de bedrijven een reductieplan laten opstellen wat inzicht gaf in de maatregelen die genomen konden worden om deze CO2 te reduceren met als doel om in de toekomst energieneutral te ondernemen.
Het resultaat
Voor het opstellen van de reductieplannen zijn er namens deze bedrijven subsidieaanvragen ingediend bij de Provincie Utrecht. De Provincie heeft de subsidie toegekend, zodat deze ondernemingen hun ambitie om tot de 100 regionale koplopers te behoren, kunnen waarmaken.
Rol SubVice
SubVice inventariseert periodiek de mogelijkheden waarvan de organisatie voor haar projecten gebruik kan maken. Vervolgens begeleidt SubVice de volledige subsidietrajecten. Met behulp van deze Provinciale subsidie worden de bedrijven tegemoetgekomen in de kosten om duurzamer te ondernemen.