Active and Assisted Living (AAL)

Hebt u een innovatief ICT idee, dat bijdraagt aan het oplossen van vraagstukken op het gebied van vergrijzing? Dan is een ICT subsidie vanuit het Europese programma AAL mogelijk interessant voor uw project!

Doel van Active & Assisted (AAL) is om,  met behulp van ICT-technologieën, oplossingen te ontwikkelen voor ouderen zij hun autonomie kunnen behouden, ook als ze last krijgen van lichamelijke en geestelijke beperkingen.

Het programma stimuleert het ondernemers om te investeren in het ontwikkelen van producten, diensten en systemen die aansluiten bij thema’s als: gezondheid, veiligheid, vrijetijdbesteding, mobiliteit, huishouding en sociale interactie.

Voor wie?
Internationale consortia uit minimaal 3 verschillende landen, waarbij het bedrijfsleven (met name het MKB) en de gebruikers betrokken zijn komen in aanmerking voor subsidie.

Subsidie
De subsidie bedraagt 40% tot 85%, afhankelijkheid van de organisatie. De maximale bijdrage voor een project is € 3 miljoen. Om in aanmerking te komen voor een bijdragen moeten de projectkosten € 1 – € 7 miljoen bedragen.

Aanvragen
Jaarlijks lanceert AAL een Call for proposals, waarvoor aanvragen kunnen worden ingediend. Een aanvraag bestaat altijd uit twee fases. Een centrale Europese fase waarin consortia een gezamenlijk projectvoorstel indienen en een nationale fase voor het indienen van een subsidieaanvraag. Voor meer informatie over de verschillende Call’s kunt kunt contact opnemen met SubVice.


Rol SubVice
SubVice heeft veel ervaringen met ICT subsidies waaronder het AAL programma. Met onze kennis en ervaring kunnen wij u het gehele aanvraagtraject uit handen nemen, zodat u zich volledig kunt richten op de uitvoering van het project. Naast het aanvragen zien wij er ook op toe dat u voldoet aan de administratieve verplichtingen.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over het AAL programma of een vrijblijvende adviesafspraak inplannen? Laat uw contactgegevens hieronder achter en een SubVice adviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op.