€ 10.000 subsidie voor aanleg groen schoolplein

Voor scholen die hun schoolpleinen willen ‘vergroenen’ is vanaf nu een miljoen euro beschikbaar. Honderd scholen in Overijssel kunnen elk aanspraak maken op 10.000 euro.

Het geld wordt beschikbaar gesteld door de provincie Overijssel. Die heeft, samen met partners in het programma Natuur voor Elkaar, als doel dat alle schoolpleinen in de provincie in 2025 vergroend zijn. Elk schoolplein moet dan een plek zijn waar kinderen in het groen kunnen spelen, die voor verkoeling zorgt en een leefbare plek is voor planten en dieren.

Volgens de provincie komen er al steeds meer groene schoolpleinen bij in Overijssel. Bijvoorbeeld bij basisschool de Es in Hellendoorn, waar onlangs park het Groene Eiland is geopend. Dat is aangelegd in een samenwerking tussen de Es, provincie, buurtbewoners en gemeente Hellendoorn.

Een school kan een bedrag van 10.000 euro aanvragen. Hiervan moet de school minimaal 7.500 euro besteden aan de inrichting van het groene schoolplein. Bijvoorbeeld door het inhuren van een hovenier of groenbedrijf die helpt bij de aanleg van het plein. In het ontwerp is gebruik van inheemse planten en bomen belangrijk. Daarnaast moeten er plekken met zand en water zijn.

Bron: Tubantia