€ 28 miljoen Versnelde Klimaatinvesteringen Industrie

Nieuwe subsidie voor ondernemers: Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie. De subsidie is 30%-70% van de kosten en maximaal €3 miljoen en kan vanaf 1 augustus worden aangevraagd.

Doel van de regeling is het ondersteunen van investeringen in materiële en immateriële activa door ondernemingen uit de industrie die bijdragen aan het kosteneffectief reduceren van de CO2-emissies in Nederland in 2020. Het gaat daarbij om de (toepassingen van) apparaten, systemen of technieken die een terugverdientijd hebben zonder subsidie van meer dan vijf jaar en waarvan de werking al minimaal drie keer eerder in Nederland gedemonstreerd is.
De subsidie heeft de vorm van investeringssteun en mag alleen worden ingezet voor de onderneming die met zijn eigen activiteiten een milieuvoordeel realiseert tijdens de looptijd van het project. De projecten betreffen investeringen in energie-efficiëntie, recycling, hergebruik van afval, lokale infrastructuur en overige CO2-reducerende maatregelen.

Voor meer informatie en/of ondersteuning bij een aanvraag, neem contact op of met één van adviseurs van SubVice. Of kom langs in ons mooie historische pand!