Voorbereiding export nieuwe markten

Subsidieregeling: Prepare2Start

Het project
Stone Age is gestart als tegelwinkel, maar de aard van de oprichter, Karel Nieuwenhuis, ligt in oppakken van nieuwe kansen. Hij is een echte ontwikkelaar en heeft gedurende de afgelopen jaren diverse nieuwe producten ontwikkeld. In Nederland heeft Stone Age een vooraanstaande positie in bijzondere tegels en is de nummer één in Beton-Ciré producten. Nu wil Stone Age de buitenlandse markten ook veroveren. Een eerste land dat wordt bewerkt is Oostenrijk. Hiervoor is een P2S subsidie aangevraagd en goedgekeurd.

Het resultaat
De eerste resultaten zijn bemoedigend. Met het Beton-Ciré product is men richting Oostenrijk getrokken en de markt is zeer lovend over het product. Beton-Ciré is een gepoetst beton product en betonafwerking wordt in Oostenrijk veel toegepast. Met de P2S subsidie worden diverse acties uitgevoerd, zoals beursbezoeken, Duitstalige website opgezet, maken van folders en brochures voor de Oostenrijkse markt.

Rol SubVice
SubVice adviseert en begeleid StoneAge in alle subsidietrajecten van de onderneming, van inventarisatie, via aanvraag tot en met de administratieve afwikkeling van goedgekeurde projecten.

Overig
Karel Nieuwenhuis: “Stone Age was niet op de hoogte van subsidiemogelijkheden. Na het gesprek met SubVice bleek dat we ook subsidies konden krijgen voor de productontwikkelingen, die we al jaren doen, maar waarvoor we nooit subsidie hebben gekregen.”

Most Recent Projects