Starters International Business (SIB)

Wilt u exporteren en heeft u beperkte exportervaring? Of wilt u een nieuwe buitenlandse markt verkennen en heeft u behoefte aan meer inzicht en contacten? Dan is de SIB regeling mogelijk interessant voor u!

Door export kunnen bedrijfsrisico’s beter verspreid worden. Maar hoe pakt u dat goed aan? Wat zijn de sterke aspecten van uw onderneming? Welke markten bieden kansen? En wat moet u doen om die kansen te pakken? SIB biedt verschillende vouchers die ondernemingen die willen gaan exporteren hierbij kunnen helpen:

  • Coachingsvouchers
  • Missievouchers
  • Kennisvouchers

Coachingsvoucher
Met een coachingsvoucher van SIB kunt u een geheel traject betalen. Samen met een erkend adviseur onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. U werkt vervolgens naar een concreet actieplan toe. Aan het eind van dit traject weet u:

  • Waar is uw onderneming goed in? Wat wilt u bereiken? Welke landen bieden kansen?
  • Hoe aantrekkelijk zijn de gekozen landen? Welk land of welke landen bieden de beste mogelijkheden?
  • Wat heeft u nodig om uw kansen in deze landen te verzilveren?

Het coachingstraject duurt ongeveer 4 maanden.

De voucher heeft een waarde van € € 2.400 (exclusief 21% btw). U betaalt alleen € 504 btw. Deze kunt u weer terugvorderen in uw btw-aangifte. Deze voucher is alleen bestemd voor MKB ondernemingen.

De voucher kan gedurende het gehele jaar aangevraagd worden.

Missievoucher
Wilt u nieuwe buitenlandse markten verkennen? Dan kunt u met een missievoucher deelnemen aan een uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending. Een handelsmissie is een georganiseerde, meerdaagse reis met meerdere Nederlandse bedrijven naar een buitenlandse markt. Een collectieve beursinzending bestaat uit individuele stands van Nederlandse bedrijven die deelnemen aan een buitenlandse vakbeurs.

De voucher kan alleen worden aangevraagd door MKB ondernemingen die in de afgelopen 12 maanden minder dan 25% van de totale omzet uit export bestond. De voucher heeft een waarde van maximaal € 1.500 (exclusief 21% btw) voor deelname aan een collectieve beursinzending of handelsmissie. De reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

De voucher kan gedurende het gehele jaar aangevraagd worden.

Kennisvoucher
Binnenkort kunnen MKB ondernemingen die nieuwe markten willen betreden een kennisvoucher aanvrager om een deskundige in te huren die hen adviseert en begeleidt in het (beter) positioneren van het bedrijf in het buitenland.

Momenteel is de regeling nog in ontwikkeling. Zodra hierover meer bekend is zullen wij dit hier publiceren.

Rol SubVice
SubVice heeft veel ervaring met exportregelingen. Niet alleen kunnen wij voor u het gehele aanvraagtraject verzorgen. Ook kunnen wij u ondersteunen bij het zoeken van adviseurs en collectieven.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de subsidieregeling SIB of een vrijblijvende adviesafspraak inplannen? Laat uw contactgegevens hieronder achter en een SubVice adviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op.