SIDN

Hebt u een innovatief ICT idee, die het internet versterkt of die internet op een vernieuwende manier inzetten? Dan is een ICT subsidie vanuit het SIDN fonds mogelijk interessant voor uw project.

Het internet biedt volop mogelijkheden voor nieuwe toepassingen met zowel economische als maatschappelijke waarde. Aan de andere kant maakt het de mens ook afhankelijkheid en daardoor kwetsbaar. Doelstelling van het SIDN fonds is om te investeren in oplossingen die de veiligheid en stabiliteit van en het vertrouwen in internet garanderen.

SIDN fonds ondersteunt daarom innovatieve internetprojecten die bijdragen aan de volgende doelstellingen:

  • Versterking van het internet;
  • Empowerment van de gebruiker;
  • Maatschappelijke impact.

Voor wie?
Iedereen, zowel particulieren, stichtingen als organisaties kunnen een aanvraag voor subsidie indienen.

Subsidie
Er kan subsidie worden aangevraagd voor twee soorten projecten:

  1. Project gericht op de uitwerking van een goed idee, max € 10.000,-)
  2. Project gericht doorontwikkeling/opschaling van een bewezen concept, max € 75.000,-)

De subsidie bedraagt 50% van de projectkosten tot maximaal € 10.000 subsidie voor type 1 projecten en een maximale subsidie ter hoogte van € 75.000 voor type 2 projecten.

Aanvragen
Twee keer per jaar is het mogelijk om een aanvraag voor financiering in te dienen. De deadline van de eerste call 2016 open is 30-03-2016. De volgende call opent voor de zomer, met half september als deadline.


Rol SubVice
SubVice heeft veel ervaringen met ICT subsidies waaronder subsidies vanuit het SIDN fonds. Met onze kennis en ervaring kunnen wij u het gehele aanvraagtraject uit handen nemen, zodat u zich volledig kunt richten op de uitvoering van het project. Naast het aanvragen zien wij er ook op toe dat u voldoet aan de administratieve verplichtingen.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over het SIDN fonds of een vrijblijvende adviesafspraak inplannen? Laat uw contactgegevens hieronder achter en een SubVice adviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op.