IPC: Innovatie Prestatie Contracten

Innovatieprestatiecontracten is een subsidie voor samenwerkende mkb-bedrijven in dezelfde regio, keten of branche die een meerjarig innovatietraject uitvoeren. In een IPC-project werken 10-20 MKB-ondernemers, over een periode van maximaal 2 jaar aan collectieve- en aan ‘eigen’ innovaties. Ze worden hierbij begeleid door een belangenorganisatie (de penvoerder) die de subsidie namens hen aanvraagt. Sinds 2014 IS de IPC-regeling geen op zichzeld staand subsidieinstrument, maar valt het onder de nieuwe MKB Innovatie Topsectoren (MIT) regeling.

Subsidie
De subsidie voor de deelnemer aan een IPC-project bedraagt 30% van de subsidiabele kosten IPCvoor de uitvoering van de innovatieplannen, met een maximum van € 25.000. Minimaal 20% van deze kosten moet aan collectieve activiteiten worden besteed. Een innovatieplan van een MKB-deelnemer dat in aanmerking komt voor de maximale subsidie bedraagt dus minimaal € 83.334. De minimale projectomvang van een projectplan bedraagt € 30.000. De kosten die voor subsidie in aanmerking komen zijn te onderscheiden in loonkosten (tegen een vast tarief van € 60 per uur) en overige kosten. Het projectplan dient voor minimaal 60% aan subsidiabele overige kosten te bestaan.

Rol SubVice
Wilt u meer weten over IPC trajecten? Zoekt u bedrijven waarmee u samen een IPC traject kunt inslaan? Of zoekt u een ervaren adviseur die u kan begeleiden bij het verkrijgen van deze subsidie? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. Eén van onze adviseurs zal vervolgens snel contact met u opnemen. Wij zullen vervolgens uw project en het subsidietraject bespreken. Zoekt u partners om een IPC-traject op te zetten dan bent u bij SubVice ook aan het goede adres. Door de jaren heen hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd. Ongetwijfeld kunnen we u in contact brengen met organisaties en gezamenlijk een IPC-project formuleren.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over IPC regeling of een vrijblijvende adviesafspraak inplannen? Laat uw contactgegevens hieronder achter en een SubVice adviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op.