Subsidie voor duurzame energiemaatregelen bij zorginstellingen

Investeert uw organisatie in het verduurzamen van de gebouwen en bedrijfsvoering? Tot 1 september kunnen zorginstellingen (die niet onder de wetgeving voor inkomsten,- vennootschapsbelasting vallen)  subsidie aanvragen voor het realiseren van duurzaamheidsmaatregelen. Hieronder wordt verstaan:

  • Energiezuinige LED-verlichting;
  • Ventilatie en verwarming met warmteterugwinning of warmtepomp;
  • Verwarming van water met een warmtepompboiler en het terugwinnen van warmte uit douchewater;
  • Isolatie van wand, vloer of dak en het vervangen van glas;
  • Energieopwekking met zonnepanelen, zonnecollectoren of een biomassaketel.
  • Duurzaamheids-keurmerk

De subsidie bedraagt maximaal 15% op de investeringskosten. Per zorginstelling kan maximaal € 100.000 subsidie worden aangevraagd voor alle maatregelen bij elkaar opgeteld. Er geldt ook een ondergrens. De subsidie bedraagt minimaal € 10.000  (= € 67.000 subsidiabele kosten).

Met terugwerkende kracht
De kosten moeten betrekking hebben op de periode 1 maart t/m 31 december. Dat betekent dat investeringen die misschien al zijn gedaan met terugwerkende kracht in aanmerking komen voor subsidie. De facturen moeten voor het einde van het jaar betaald zijn. De uitvoering kan eventueel in 2019 plaatsvinden.

Komen wij in aanmerking?

De adviseurs van SubVice nemen graag de subsidiekansen met u door, want uiteraard gelden wel een aantal voorwaarden en technische eisen. Neemt u gerust vrijblijvend contact op met Dave Beker of Pieter van Eijsden via 0546 851 851 of info@subvice.nl.

SubVice Subsidie adviseurs te Zenderen